miercuri, 8 februarie 2012

Cursuri Fotbal - ORGANIZAREA SI DESFASURAREA ACTIVITATII FOTBALISTICE

«Ce altceva s-ar mai putea spune despre grandoarea fotbalulul? Este unul din taramurile de pasnica disputa unde natiunile isi cauta gloria... »
Albert Camus

 1.Selectia este foarte importanta pentru activitatea fotbalistica de performanta si se bazeaza pe obiective ca: sanatatea si aptitudinile fizice ale copiilor, dezvoltarea si pregatirea fizica generala.

2. Organizarea activitatii fotbalistice la nivelul copiilor presupune impartirea activitatii fotbalistice pe grupe de varsta, astfel: 8-10 ani, 11-12 ani si 13-14 ani.

3. Pregatirea copiilor: Initierea si instruirea copiilor se desfasoara pe baza de demonstratie, cu exersarea miscarilor si procedeelor tehnice pana la automatizare, urmarindu-se si pregatirea fizica generala si specifica a tinerilor fotbalisti. Copiii selectionati si organizati pe grupe (sau echipe) pot fi initiati in procedee tehnice si tactice specifice jocului de fotbal astfel:

 
Procedee tehnice: - lovirea mingii cu piciorul cu: partea bocancului de la siret (ristul), latul piciorului, partea exterioara a piciorului, calcaiul; - fentele, sau miscarile inselatoare: cu sau fara minge - preluarea mingii cu piciorul; - oprirea (stopul) mingii; - lovirea mingii cu capul; - conducerea mingii; - aruncarea de la tuse; - deposedarea adversarului de minge; - trasul la poarta (sutul); - jocul portarului.
Procedee tactice: - asezarea jucatorilor dintr-o echipa in teren; - atacul (pase, demarcare si sutul la poarta); -apararea (deposedarea si marcajul).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu